Sanatos pentru intotdeauna

Produsele de reconstructie ale liniei SPA sunt create pentru a reda parului compozitia naturala a acestuia. Parul regenerat isi imbunatateste vizibil elasticitatea, este mai maleabil si mai usor de pieptanat. In plus, SPA impiedica modificarea structurala cauzata de excesul absorbitiei de umiditate.

Sa cunoastem parul

Parul are anumite trasaturi specifice care joaca un rol foarte important: 

Elasticitate: Abilitatea parului de a reveni la forma initiala, chiar daca a fost modificat in urma uscarii.

Rezistenta: Rezistenta parului este confirmata atunci cand tragi de el fara sa se rupa. 

Porozitatea: Aceasta este determinata de cantitatea de sebum, tanspiratie si substante exterioare (apa, tensioactivi, tratamente chimice, fum si ceata), care sunt absorbite foarte usor de catre par. Absorbtia lichidelor in cazul ph-ului alcalin duce la umflarea firului de par. 

Receptori statici: Electricitatea statica se regaseste in mediul nostru inconjurator si elibereaza incarcari electrice prin simpla frecare. Acest fenomen nu indica neaparat un par nesanatos, dar arata un aspect neplacut al parului si ii ia din stralucire.

Protectie: Parul reprezinta stratul protector al scalpului, care il fereste de agentii exteriori si il ajuta sa-si mentina o temperatura constanta. 

Componente principale:

Proteine                      70-80%

Apa                              11%

Lipide                           3%

Pigmenti                      0,5- 0,1%

Substante minerale    8%

Carbohidrati                0.1- 0.5 %

Doar avand cunostinte bogate despre structura firului de par, vom putea intelege care sunt functiile individuale si cele mai eficiente componente, care ajuta la bunastarea acestuia.

Proteina. Keratina este proteina din  care este constituita cea mai mare parte a cortexului. Greutatea moleculara a acesteia este de aprox 45.000 si nu este solubila in apa. Lanturile poli-peptidice sunt legate intre ele de: hidrogen, solutii saline si disulfati ( pentru intarirea parului). Keratina se poate pierde temporar din par, din cauza apei si a aburilor. Aproximativ 80% din greutatea parului este data de proteine. Proteina principala este Keratina, care este compusa din 19 aminoacizi.

Carbohidratii. Actioneaza ca si un “adeziv”intre cuticula si cortex, contribuind la pastrarea nivelului necesar de hidratare al parului. Carbohidratiii se ocupa de umiditatea parului si au rolul de a proteja si de a construi cuticula.

Apa. Umiditatea (cantitatea de apa) ideala a parului se clasifica intre 40-60%. Parul retine aprox 11% apa, care asigura o buna elasticitate. In cazul dezhidratarii parului, acesta se va rupe foarte usor.

Lipidele. Sunt alcatuite din trigliceride, ceara, fosfolipide, colesterol, scualen si acizi grasi, derivati din sebum in cea mai mare parte.Compozitia sebumului este urmatoarea: acizi grasi 33%,  gliceride 29%, derivate din ceara 20%, scualen 11%, colesterol 4%, altele 6%.

Mineralele (microelemente). Mineralele reprezinta un component esential in sistemul enzimatic si proteic. Ele regleaza stabilitatea celorlalte componente si ajuta parul sa se pastreze in cea mai buna forma. Lipsa mineralelor impiedica parul  sa creasca frumos si sanatos. Principalele minerale sunt:

a) Fier; b) Magneziu; c) Zinc. In plus, sunt prezenti: Ca, Mg, Sr, B, Al, Si, Na, K, Zn, Cu, Mn, Fe, Ag, Au, Hg, As, Pb, Sd, Ti, W, Mo, I, P, S.

Proprietati fizice ale parului

Parul are diferite proprietati fizice: solide, de elasticitate, de absorbtie, de fixare, electrice si de lipire.

Un european obisnuit are aproximativ 100.000 de fire de par, care pot sustine o greutate de pana la 500 kg. Acesta rezista la agentii biologici si la putrefactie  pe o perioada indelungata (exceptand radacina), asadar structura firului de par poateb rezista cel putin 10 ani.

Parul rezista la agentii chimici si acizi, dar este imposibil sa suporte alcalini si oxidanti.Este flexibil si elastic; poate sa se extinda si sa revina la lungimea initiala. Aceasta actiune este posibila cu ajutorul umiditatii.

Parul este hidrofil si poate sa absoarba apa, aburi si alti agenti hidrofili, cum ar fi: glicerina, grasimi animale, elemente de origine vegetala sau acizi grasi, dar elementele hidrofile ca de exemplu: vaselina sau parafina nu pot penetra firul de par. Acestia raman pe suprafata firului de par.

Parul retine praf si mirosuri , care se impregneaza in par din cauza sebumului. Particulele odorizante si cele de praf se lipesc foarte usor pe substante grase.

Deoarece parul este compus din material izolant, cand este uscat, se poate electriza foarte usor prin frecare. Uneori prin frecarea materialelor plastice pe par, pot iesi scantei.

Modicari ale proprietatilor parului

Tractiunea. Aceasta actiune mecanica lungeste parul in special daca este impregnat cu apa sau umiditate. Forma lui se va modica temporar: daca rulezi o suvita de par umeda pe un bigudiu, vei obtine o bucla pentru un timp scurt. Rularea determina o extindere inegala a parului, suvita exterioara se va extinde mai mult decat cea interioara.

Substantele alcaline. Acestea sunt indeosebi agenti activi care pot deteriora structura, elasticitatea, soliditatea si forma parului. Cu alte cuvinte,  deteriorarea parului depinde de natura si de substantele alcaline. Cu o cantitate de 5% amoniac, deteriorarea va fi una usoara, dar cu 20% amoniac cuticula va fi  deja afectata, sub un microscop se poate observa ca firul de par a fost franjurat.Cu 70% amoniac peretii externi ai parului vor fi afectati considerabil.

Oxidantii. Ne referim in special la colorantii care deterioreaza parul.Peroxizii subtiaza tuplina parului. Din acest motiv este folosit pentu a elimina parul in exces.Decolorarea face parul sa devina mai putin elastic si mai poros; asa ca parul se va usca mai greu si va fi mai fragil.

Daunele asupra proprietatilor naturale ale parului sunt cauzate de  diferiti factori.

Deformarea temporara. Keratina este un material extrem de plastic si aceasta proprietate permite usoare deformari, care sunt perfect reversibile. In orice caz, orice instrument folosit pentru a schimba temporar forma parului poate afecta la sanatatea acestuia.

Factori fizici si de mediu. Ceata: cauzeaza depozite de substante poluante pe tulpina parului, care duc la lipsa de stralucire si la porozitate.

Soarele si salinitatea: provoaca uscarea parului si deteriorarea cuticulelor; parul isi pierde stralucirea si pigmentarea naturala sau artificiala se decoloreaza.

Fumul: substantele daunatoare din fum se regasesc in sange; acestea compromit hranirea parului ( parul primeste hrana direct din vasele de sange) si ulterior ii inrautatesc structura.

Deformarea definitiva. Folosirea excesiva si necorespunzatoare a produselor chimice cum ar fi: colorarea, decolorarea, permanentul si indreptarea, provoaca daune care uneor pot fi irevocabile si care pot modifica profund structura parului. Parul devine slabit si subtire... si uneori singura  solutie care ne ramane este taierea.

Terapie profesionala cu Keratina  pentru parul tratat, agasat si deteriorat.

Enzimoterapia SPA este prima terapie de  reconstructie a parului dedicata parului deteriorat.utiliziand cea mai noua tehnologie enzimatica cu ingredientul exclusiv: Q10.

Acest serviciu inverseaza deteriorarea parului, cauzata de aplicarea produselor tehnice sau de folosirea excesiva a instrumentelor mecanice care produc caldura.

Aceasta terapie reface complet parul deteriorat, imbunatatind imediat starea parului si readucandu-i toate componentele importante aflate in structura lui naturala.

Procesul de reconstructie este foarte simplu si eficient. Readuce stralucirea naturala si moliciunea pierduta a parului. 

Elimina porozitatea, garantand o rezistenta majora la folosirea produselor tehnice. 

SPA este un tratament rapid si poate fi personalizat in functie de problemele fiecarui client. Rezultatele obtinute, pot fi mentinute foarte usor  continuand terapia si acasa.

Enzimoterapia.

Corpul nostru curpinde un numar mare de enzime.

Enzimele stimuleaza, accelereaza si mentin procesul de reinnoire al celulelor in corpul uman si in mod special absorb elementele esentiale de hranire.

Din nefericire, cu trecerea timpului o mare parte din aceste enzime importante se pierde si in acest fel reinnoirea celulelor devine mult mai dificila.

Laboratoarele de cercetare TECNA cre d ca suplinind noi Enzime Esentiale, parul deteriorat poate metaboliza  mai rapid elementele nutritive din produsele cosmetice, garantand rezultate surprinzatoare.

Datorita acestei descoperiri reveolutionare , TECNA a creat, pentru folosirea exclusiv profesionala si avantajul clientelei care frecventeaza saloanele de infrumsetare, prima Terapie cu Enzime.

INGREDIENTELE

Coenzima Q10

Antioxidant si anti-imbatranire

Protejeaza parul de radicalii liberi si accelereaza formarea unor noi fibre, combinand  toate ingredientele din tratament.

Saruri Minerale 

Impotriva porozitatii  - Impotriva ruperii

Umplu in profunzime firele de par deteriorate, permitand substantelor vitale sa intre  in fibra. Parul devine imediat  mai puternic, mai fin si mai usor de pieptanat.

KERATINA AMINOACIZI

Consolidarea fibrei

Aminoacizii penetreaza adanc firul de par, imbunatatind textura si grosimea acestuia ( corpul si diametrul ). Ii redau stabilitatea si regleaza balanta corecta de hidratare. Fibra devine imediat mai puternica si impiedica aparitia varfurilor despicate si a exfolierii parului tratat.

Apa si lipidele

Hidratare si elasticitate

Imbunatatesc forta si rezistenta parului in cazul indreptarii.Hranesc parul, pregatindu-l mai bine pentru vopsit si folosirea produselor pentru decolorare. Imbunatatesc gradul de hidratare pentru o rezistenta majora la caldura si tratamente mecanice. 

Carbohidratii

Protectie si anti-decolorare

Compacta cuticulele si elimina eficient toate porozitatile cauzate de caldura si tratamente chimice . Substantele hidratante patrund in fibra. Parul devine mai stralucitor si isi pastreaza culoarea.

Caracteristici si beneficii 

Readuce compozitia naturala a parului deteriorata de tratamentele chimice.

Parul isi recapata gradul normal de hidratare, are o rezistenta mai buna si o suplete naturala. Protejeaza fibra  si impiedica decolorarea si uscarea parului.

Imbunatateste imediat stralucirea parului si il face mai puternic de la interior.